Magazín o prírode a zdraví


V dnešním světě, kde současný trend určuje, aby se lidé stravovali lépe a konzumovali kvalitní potraviny převážně v tzv. bio kvalitě a plné zdravých a prospěšných látek, se každá firma snaží, aby těmto požadavkům vyhověli. Výjimkou není ani Adria, která se inspirovala a nově nabízí svou novou BIO zmrzlinu.

Čítať ďalej: BIO zmrzlina: z čeho se taková zmrzlina skládá a jak se vůbec vyrábí?

Ať už zvolíte jakoukoliv úklidovou službu v okolí Zlína od společnosti Clean Zlín, můžete očekávat špičkově odvedenou práci s využitím nejnovějších technologií a trendů v oblasti úklidu. Každá úklidová služba je v kompetenci pečlivě vybraných zaměstnanců, kteří jsou soustavně proškolování, aby jejich odvedená práce dosahovala bezkonkurenčních výsledků. Navíc je po domluvě každá úklidová služba dostupná 24 hodin denně během celého týdne.

 

Čítať ďalej: Úklidové služby Zlín všeho druhu těch nejvyšších kvalit

Rybářské navijáky vybírejte pečlivě a kromě druhu brzdy myslete i na patřičnou kvalitu, provedení či velikost. Mezi kvalitní a léty prověřené výrobce patří Fox, Mivardi nebo Shimano. Správná volba vám usnadní a zpříjemní rybaření. S kvalitním prutem a kvalitním navijákem se pořádné úlovky chytají jedna báseň.

Čítať ďalej: Rybářské navijáky – nepodceňujte jejich výběr


Ľudia majú radi lesklé veci. Jedná sa o revolučný artefakt z doby, kedy záblesk vody bol majákom prežitie. Či už obnovujete krásne veteránske auto, robíte renováciu domov, alebo čistíte starožitnosť, je potrebné dodržiavať niekoľko základných pokynov, aby ste pre svoj projekt dosiahli najlepšie výsledky. Prinášame vám návod na leštenie nerezu.

Čítať ďalej: Ako vyleštiť nerez?

Staviate novú pergolu alebo prístrešok pre auto? Ak áno, ste na správnej adrese. V tomto článku sa zameriame na materiály, z ktorých je vhodné postaviť strechu týchto ľahkých stavieb. Co takhle použít polykarbonátové platne?

polykarbonátové platne

Aký materiál na strechu?

Pred samotnou stavbou by ste mali mať jasno, ako krytinu chcete nad hlavou či autom mať. Pri výbere sa kladie veľký dôraz na priesvitnosť, ktorú úmerne ovplyvňuje použitý materiál, prípadne jeho sfarbenie. Ďalším parametrom, hodnotiace krytinu je samotný vzhľad. Na výber totiž máte celkom rovné, trapézové, vlnité materiály.

Keď máte predstavu, čo by sa vám páčilo, odporučíme sa zamerať na kvalitu, od ktorej sa odráža aj životnosť krytiny. Výborný pomer cena výkon je u polykarbonátov u ktorých za príjemné peniaze získate kvalitný produkt, ktorý vás bude chrániť aj pred škodlivým UV žiarením.

Alternatívy materiálu

Sklolaminátové štruktúrované dosky

Veľkou výhodou tohto materiálu je to, že poskytuje prirodzenejší farbu svetla. Celý tento vnem je spôsobený živicou, ktorá svetlo sfarbuje do teplého odtieňa. Tento materiál je jeden z najlacnejších vôbec, ponúka veľkú mieru individualizácie vďaka širokej ponuke odtieňov. Umožňuje tiež zastrešiť prístrešok iba z jedného kusa, bez problémových spojov.

Asfaltový šindeľ

Jedná sa o drahšie, ale veľmi efektné krytinu. Výhodou je extrémna životnosť, nízka hmotnosť a odolnosť voči poveternostným podmienkam. Výrobca deklaruje, že strecha zo šindľa vydrží až 50 rokov. Vybrať si môžete z niekoľkých farebných variantov.

Samonosné sklolaminátové oblúky
Ak sa chcete trochu odlíšiť a vytiahnuť pred susedmi, odporučím vám netradičné samonosné sklolaminátové oblúky. Jedná sa o netradičné a zároveň dômyselné riešenia, pretože umožňuje zastrešiť pergolu bez akejkoľvek podpornej konštrukcie. Oblúky sú prehnuté z výroby, kotví sa len na koncoch a umožňujú zastrešiť priestor o šírke až 7m.

Polykarbonát
Úplným trhákom medzi pergolami je trapézový a vlnitý polykarbonát. Jedná sa o pružný materiál bez vnútornej štruktúry. Vyrába sa v niekoľkých vykonaných, to číre je takmer úplne priehľadné ako sklo. Ďaleko častejšie ho ale vidíme tónovaný a s UV filtrom.

polykarbonátové platne

Trstina
Posledná možnosť je podobne ako šindeľ štýlová. Jedná sa o prírodné trstina. Ak ste spätí s prírodou a nechcete mať nad hlavou nejaký polykarbonát, je to ideálne riešenie, ktoré nijako nenarušuje životné prostredie a perfektne zapadá na záhradu. Je však dôležité pamätať, že trstina je ochranou len proti slnku, prudký lejak nezastaví.

Ďalšie aktuálne články:

BIO zmrzlina: z čoho sa taká zmrzlina skladá a ako sa vôbec vyrába?

BOZP viete čo to znamená? Áno, skratka utvorená zo slov bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci. Vo svojej podstate sa jedná o o mezivědní odbor, ktorý možno inak opísať ako legislatívne stanovené pravidlá a opatrenia, vedúce k predchádzaniu poškodeniu ľudského zdravia pri vlastnej práci. Opatrenia vykonávané za účelom ochrany zdravia pracovníkov majú rôzne podoby, od značenia podláh cez zakrytovanie strojov až napríklad ohradenie zdroje nebezpečenstva.

Čítať ďalej: BOZP: Vymedzovacie stĺpiky vám výrazne môžu

Elektrické spotrebiče nám uľahčujú život, teda sa nimi úplne pochopiteľne často obklopujeme. V každej domácnosti nájdeme chladničky, televízie, kulmy, žehličky, vysávače a iné elektrické zariadenia. Občas sú však títo "pomocníci" veľmi nebezpeční, pretože ak je zariadenie poškodené, je veľká pravdepodobnosť vzniku skratu a pri nepozornosti i požiaru! V tomto článku si povieme, ako vybrať vhodné požiarne dvere do svojej domácnosti a tým chrániť svoj život a majetok.

Čítať ďalej: Ako vybrať požiarne dvere do bytu?

Chcete tu publikovať článok, alebo získať spätný odkaz?

Kontaktujte nás e-mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Copyright © 2022 - created by Joomla4