Magazín o prírode a zdraví


Prečo je čínska medicína užitočná?

Tradícia čínskej medicíny má históriu dlhší, ako 2 000 rokov. Za tú dobu si získala veľkú obľubu nielen na východe, ale postupne našla priaznivcov aj západných oblastiach.

Liečebné postupy čínskej medicíny sa zameriavajú predovšetkým na akútne ochorenie, dlhodobé choroby a vracajúci sa zdravotné ťažkosti. Veľkú úlohu v tomto type liečenia hrajú byliny. Tradičná čínska medicína je založená na objavenie príčiny zdravotných problémov a na jej odstránenie človeka. To podľa toho typu medicíny spôsobuje všetky choroby. Choroby, ktorými sa čínska medicína zaoberá, môžu byť ako bežné neduhy, tak i vážnejšie choroby. Medzi tie najčastejšie patrí napríklad akné, bolesti chrbtice, angína, lupienka a migréna.

Čínska medicína sa zaoberá piatimi hlavnými orgánmi a vplyvy, ktoré ich negatívne ovplyvňujú:

  • Srdce: Na tento orgán negatívne pôsobí smútok, ktorý má za následok rýchly tlkot srdca a poruchy spánku
  • Slezina: Pre tento orgán je nebezpečná depresia. Problémy so slezinou spoznáte podľa zvýšenej chuti na sladkosti, nevýkonnosti a bolesti hlavy
  • Obličky: Obličky nemajú rady strach. Je dôležité sa udržiavať v pohodovom stave, aby ste sa vyhli bolestiam v krku a podobným chorobám spôsobených chladom pomocou bylinné terapie. V tomto procese zohráva veľkú úlohu emočné rozpoloženie
  • Pečeň a žlčník: Na tieto dve inštitúcie negatívne pôsobí zúrivosť. Medzi prejavy týchto problémov patria migrény, pálenie oceňte a zápaly
  • Pľúca: Problémy s pľúcami prichádzajú najčastejšie kvôli nadmernej úzkosti. Podľa čínskej medicíny je totiž úzkosť vysušuje a zraňuje.

Jeden z najlepších lekárov zaoberajúcich sa čínskou medicínou je MUDr. Josef Maček. Za jeho viac ako dvadsaťročné pôsobenie v tejto oblasti pomohol vo svojich ordináciách v Otrokoviciach a Bratislave tisícom pacientov s chorobami rôznych príčin a charakteru.

Chcete tu publikovať článok, alebo získať spätný odkaz?

Kontaktujte nás e-mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Copyright © 2022 - created by Joomla4